"Core board + bottom board" -yhteistyömalli

- 2021-08-12-

Automaation ja digitalisaation aikakauden myötä sulautetuista tuotteista tulee yhä suositumpia kaikkien keskuudessa. Sisäänrakennetut tuotteet ovat kaikkialla, ja ne liittyvät läheisesti elämäämme aina kulutuselektroniikkatuotteista, kuten tietokoneista ja matkapuhelimista ympäri, sairaalalaitteisiin, tehtaiden ohjauslaitteisiin ja jopa elektronisiin laitteisiin satelliiteissa ja avaruusaluksissa.

Upotetut tuotteet ovat hyvin laaja käsite. Jotkut sulautetut tuotteet ovat talon kokoisia, kuten jotkut suuret teolliset ohjauslaitteet; Jotkut sulautetut tuotteet ovat vain kämmenemme kokoisia, kuten tavalliset matkapuhelimet ja älykellot. Samaan aikaan sulautetuilla tuotteilla on usein runsaasti toimintoja, kuten viihde, viestintä, älykäs ohjaus, tiedonkeruu ja niin edelleen. Mitä yhteistä niillä on tämän häikäisevän ulkonäön ja toiminnon alla? Sulautettujen tuotteiden ydin, keskusyksikkö (CPU englanniksi lyhyesti), on sisäinen mutta yhtenäinen ydin eri sulautettujen tuotteiden ilmenemismuodoista, ja se on myös avain sulautettujen tuotteiden rikkaisiin toimintoihin. Pienistä CPU -siruista kaikenlaisiin sulautettuihin tuotteisiin se tuntuu hieman uskomattomalta, joten miten CPU: sta tulee sulautettu tuote?

Upotetut tuotteet jaetaan yleensä laitteistoon ja ohjelmistoon. Laitteisto voidaan yksinkertaisesti jakaa kolmeen osaan: CPU -sirun osa, oheispiirin liitäntäosa ja ulkoinen laite. CPU -siruosa ja oheispiirin liitäntäosa on yleensä integroitu piirilevyyn, jota kutsutaan kehityskortiksi; ne voidaan myös erottaa useista eri toiminnallisista moduuleista. Esimerkiksi CPU -siruosa valmistetaan ydinkortiksi ja oheispiirin rajapintaosa valmistetaan. Pohjalevy, ydinlevy ja pohjalevy kootaan yhteen muodostaen täysin toimivan kehityskortin. Ohjelmisto voidaan myös yksinkertaisesti jakaa kahteen osaan: käyttöjärjestelmä ja sovellusohjelma. Kehityskortin neljä osaa, oheislaitteet, käyttöjärjestelmä ja sovellusohjelma yhdistyvät sulautetuksi tuotteeksi, jolla on todellisuudessa useita toimintoja.