Mikä on yksilevyinen tietokone (sbc)?

- 2023-12-19-

Yksilevyinen tietokone (SBC) on täydellinen tietokonejärjestelmä, joka on olemassa yhdellä painetulla piirilevyllä (PCB). SBC sisältää tyypillisesti kaikki komponentit ja liitännät, jotka löytyvät täydellisestä tietokonejärjestelmästä, mukaan lukien prosessori, muisti, tallennus, verkkoliitännät ja liitäntäportit oheislaitteille, kuten näppäimistöille, hiirille ja näytöille.

Yksilevyisiä tietokoneita käytetään yleensä sulautetuissa järjestelmissä, joissa fyysinen koko ja minimaalinen virrankulutus ovat ratkaisevia tekijöitä. Ne ovat suosittuja harrastajien, valmistajien ja kehittäjien keskuudessa, jotka tarvitsevat edullisen ja joustavan alustan räätälöityjen ratkaisujen, prototyyppien ja konseptien todistamiseen.

Joitakin suosittuja esimerkkejä SBC-levyistä ovat Raspberry Pi-, BeagleBone Black- ja Arduino-levyt. Nämä levyt ovat saavuttaneet laajan suosion kohtuuhintaisuuden, monipuolisuuden ja helppokäyttöisyytensä ansiosta, ja ne ovat vauhdittaneet laajaa yhteisövetoisen ohjelmisto- ja laitteistokehityksen ekosysteemiä.Mitkä ovat yksilevytietokoneen ominaisuudet?


Single-board-tietokoneissa (SBC) on useita ominaisuuksia, jotka tekevät niistä suosittuja harrastajien, valmistajien ja ammattilaisten keskuudessa. Tässä on joitain SBC:n yleisiä ominaisuuksia:


SoC: SBC:n sydän on integroitu system-on-chip (SoC), joka sisältää prosessorin, GPU:n, muistin ja muut prosessorialijärjestelmät. Näillä prosessoreilla voi olla erilaisia ​​käskysarjoja, kuten ARM, x86 ja RISC-V.


Muisti: SBC:issä on sisäänrakennettu muisti DRAM (Dynamic Random Access Memory) muodossa. Tätä muistia käytetään ohjelmien suorittamiseen ja tietojen tallentamiseen. Muistin kapasiteetti vaihtelee SBC-tyypin mukaan ja voi vaihdella muutamasta sadasta megatavusta useisiin gigatavuihin RAM-muistia.


Tallennus: SBC:issä on yleensä sisäinen tallennustila, jota käytetään käyttöjärjestelmän, sovellusten ja käyttäjätietojen tallentamiseen. Tallennusmuoto voi olla eMMC, MicroSD-kortit, NVMe M.2 ja SATA-liittimet.


Liitettävyys: SBC:issä on useita liitäntävaihtoehtoja, kuten Ethernet, Wi-Fi, Bluetooth ja USB. Näin käyttäjät voivat muodostaa yhteyden verkkoihin, kommunikoida muiden laitteiden kanssa ja siirtää tietoja. SBC:n laajennettavuus tulee GPIO-, USB- ja laajennuspaikoista, kuten PCIe tai mPCIe.


Käyttöjärjestelmä: SBC:t käyttävät käyttöjärjestelmiä, kuten Linux, Android tai Windows. Nämä käyttöjärjestelmät on räätälöity SBC:n käyttöön, ja ne tarjoavat yhteensopivuuden kehittäjätyökalujen ja ohjelmointiympäristöjen kanssa.


Virrankulutus: SBC:t on tyypillisesti suunniteltu toimimaan minimaalisella teholla, joten ne sopivat pienitehoisiin sovelluksiin. Virtalähde vaihtelee levyn rakenteen mukaan ja voi vaihdella mikro-USB-porteista, piippuliittimistä tai ruuviliittimistä.


Koko ja muototekijä: SBC:llä on pieni muototekijä, joka vaihtelee luottokortin koosta pienempään kuin kämmenen kokoinen. Tämän koon ansiosta ne on helppo integroida laitteisiin, jotka vaativat sulautettuja laskentaominaisuuksia.


Kaiken kaikkiaan SBC:t ovat kompakteja, monipuolisia ja tarjoavat edullisen ratkaisun sulautettujen järjestelmien, prototyyppien ja tee-se-itse-projektien kehittämiseen.