Rockchip julkaisee tekoälyn Internet-palveluntarjoajan/älykkään koodauksen/multi-eye splicing konenäköteknologian edistääkseen digitaalisen älykkyyden päivityksiä eri aloilla

- 2023-08-21-

Hiljattain Rockchip lanseerasi kolme suurta konenäköteknologiaa, jotka perustuvat lippulaivaan RK3588 ja sarjaan näköprosessoreihin RV1126, RV1109 ja RV1106: monisilmäompelu, AI ISP ja älykäs koodaus, jotka parantavat kokonaisvaltaisesti päätelaitteiden tekoälyn suorituskykyä ja kuvanlaatua. koodaustehokkuutta, mikä mahdollistaa älykkäät päivitykset useilla aloilla ja skenaarioissa, kuten teollisuustuotannossa, turvallisessa kaupungissa, toimistossa, koulutuksessa ja älykodissa.Kolme uutta visuaalista tekniikkaa, jotka parantavat kokonaisvaltaisesti kuvanlaatua ja koodaustehokkuutta

RK3588-, RV1126- ja RV1106-pohjainen usean kameran ompeluratkaisu voi täyttää erilaisia ​​tuotevaatimuksia. RK3588-monisilmäliitosratkaisu, jossa on kaksi 24M ISP-prosessointikykyä, sisäänrakennettu Rockchipin itsekehitetty ISP3.0, päivitetty HDR-synteesi ja monitasoinen kohinanvaimennusalgoritmi, voivat toteuttaa korkean dynaamisten kohtausten ja pimeänäkötehosteiden yksityiskohtaiset suorituskykyvaatimukset. tähtien valossa Vaatimukset; tukee 2-6 meshiä sensorituloa, mikä mahdollistaa panoraamaompelun; tukee 8K@30fps H264/265-koodauslähtöä, teräväpiirtoa ja sujuvaa videokuvausta; sisäänrakennettu moniytiminen NPU, joka tarjoaa jopa 6TOPS laskentatehoa ja täyttää huippuluokan IPC-monimutkaisten kohtausten videorakennevaatimukset. RV1126- ja RV1106-binokulaariset ompeluratkaisut tukevat vaakasuuntaista 170 asteen FOV-ompelua, ja resoluutio tukee 4M25 kehyksiä ja 2M15 kehyksiä. Niistä RV1106-kiikariliitosratkaisu on edullisin ratkaisu, jolla on korkea suorituskyky markkinoilla. Siruompeluteho RK35884 mesh 8M30 kehykset8 mesh 4M30 runkoRV1126Binokulaari 4M25 kehysRV1106Binokulaari 2M15 kehys.


RV1126/RV1109 AI ISP -ratkaisussa on kaksi sisäänrakennettua ydinalgoritmia, hämärän kohinanvaimennus ja älykäs parannus. Hämärässä kohinanvaimennus perustuu tekoälyalgoritmeihin ja syväoppiminen suoritetaan videoiden ja kuvien kuvakohinadatasta; älykäs parannus tekee yksityiskohdista selkeämpiä yksityiskohtien superhavainnolla ja mukautuvalla tekstuurin parannuksella. Kahden algoritmityypin ominaisuuksien perusteella RV1126/RV1109 IPC-ratkaisu voi saada tuotteen näyttämään ilmeisiä etuja erilaisissa monimutkaisissa valoympäristöissä, kuten hämärässä ja heikossa valossa, mutta silti ei tahraa, vähäinen melu ja selkeämpiä kuvia.


Älykäs RV1106 koodausjärjestelmä superkoodauksella pyrkii tarjoamaan asiakkaille toteuttamiskelpoisen ratkaisun erittäin alhaisella bittinopeudella. Sillä on kolme etua. Ensinnäkin ulostulon bittinopeus vaihtelee dynaamisesti kohtauksen monimutkaisuuden ja ROI:n osuuden mukaan, mikä voi parantaa ROI:n kuvanlaatua ja pitää ei-ROI:n kuvanlaadun muuttumattomana. Bittinopeutta pienennetään huomattavasti lähetyskaistanleveyden säästämiseksi; toiseksi kuvanlaatu on taattu subjektiivisesti häviöttömäksi ja samalla bittinopeus pienenee. Ulkona suoritetun GOP-vertailun ja todellisen mittauksen jälkeen, olettaen, että samassa kohtauksessa on sama bittinopeus, RV1106/RV1103-ratkaisulla on parempi kuvanlaatu kuin muilla markkinoilla olevilla ratkaisuilla, ja liikesmear-konvergenssin vaikutus on parempi; kolmanneksi staattinen Näytössä bittinopeus tallennetaan adaptiivisesti. Testiolosuhteissa 1440P 15fps bittinopeus on yli 20 kertaa pienempi kuin perinteisessä tilassa. Kuvauskuva on teräväpiirto ja videon äänenvoimakkuus pienempi, mikä voi säästää tallennustilaa ja varmistaa sujuvan videon toiston heikossa verkkoympäristössä.


Rockchipin konenäkösarjaratkaisut toimivat eri teollisuudenaloilla

Teollisuuden näkösovelluksiin Rockchip RK356X- ja RV1126-siruja käyttävät tuotteet sisältävät pääasiassa älykkäitä koodinlukijoita, teollisia tarkastuskameroita ja 3D-tulostuslaitteita. Teollisuuskameratuotteet, jotka perustuvat Rockchipin itse kehittämään ISP- ja NPU-suorituskykyyn, voivat helposti ratkaista viivakoodivauriot, epäselvät tulosteet, alhaisen kontrastin ja erittäin pienet viivakoodit ja muut koodinlukuongelmat sekä tarkan ja luotettavan viivakooditietojen hankinnan.RV1126:lla varustetut 3D-tulostuslaitteet voivat tukea tulostusprosessin tärkeimpien vaiheiden reaaliaikaista tekoälyautomaatiota (täysautomaattinen kaksoisredundantti vaaitus, tekoälyn ensimmäisen kerroksen skannaus, paistetun nuudelin tunnistus), sisäänrakennettu lasertutka millimetrin tasolle. mittaus, tulostusnopeus 500 mm/s, Tarjoa käyttäjille ennennäkemätön älykäs tulostuskokemus.
Etupään ja etupään visiosovelluksia varten,

IPC:tä, akku-IPC:tä, älykästä ovikelloa, älykameraa ja muita Rockchipin uuden sukupolven konenäköratkaisuja RV1106 ja RV1103 käyttäviä tuotteita on sovellettu pitkälle koti-, yhteisö-, kaupunkiliikenteen hallintaan ja muihin skenaarioihin. Tuotelomake kattaa binokulaarisen pistooli-kuulakytkennän all-in-one-koneen, kannattimen panorointikoneen, pistoolikoneen jne.RK3588:aan perustuva NVR-ratkaisu on otettu kaupalliseen käyttöön markkinoiden valtavirran päätebrändeissä. Se tukee 32-kanavaista 1080P30 H.264/H.265 -videon dekoodausta, 24-kanavaista kehätunnistusta ja 32-kanavaista älykästä dynaamista tunnistusta; RockIVA-algoritmisarjan kanssa se tukee avaimet käteen -periaatteella kasvojentunnistusta, kehän tunnistusta, älykästä liikkeentunnistusta (ihmiset ja ajoneuvot) -malleja.

Sisään- ja uloskäyntien valvontasovellukset, päätesovellukset, jotka on varustettu älykkäillä kulunvalvontaporttiratkaisuilla RV1126 ja RV1109, pääasiassa kasvojentunnistusta käyttävien kulunvalvontalaitteiden, video-ovikellojen ja all-in-one-todistuslaitteiden muodossa. Ratkaisussa on sisäänrakennettu korkean laskentatason NPU, joka pystyy toteuttamaan nopeamman ja tarkemman kasvojentunnistuksen, maskin tunnistuksen ja matkustajavirtatilastot. Se tukee live-tunnistusta jopa 98,48 %:n tarkkuudella. Se voi tehokkaasti erottaa teräväpiirtovalokuvat, PS-, 3D-mallit, elektroniset näytöt, kasvojen vaihtamisen ja muut väärennetyt ja vilpilliset toimet varmistaakseen toimiston turvallisuuden.


Tekoäly + konenäkötekniikka vahvistaa näyttämöä ja siitä on tullut ainoa tapa päivittää älykkäästi kaikilla elämänaloilla. Rockchip jatkaa ahkerasti työskentelyä uuden konenäön parissa ja jatkaa korkean suorituskyvyn ja vakaan AIoT-siruteknologian sekä täydellisen ohjelmisto- ja laitteistoteknisen tuen tarjoamista turvallisille kaupungeille, älykkäille yhteisöille, älykkäälle liikenteelle, älykkään toimistokoulutukselle ja muille. kentät.