Rockchip RK3399 linux-järjestelmä virallisesti avoimen lähdekoodin, jota sovelletaan sadoille teollisuudenaloille

- 2023-08-09-

Rockchip ilmoitti, että RK3399 Linux-järjestelmä virallisesti avoimen lähdekoodin. RK3399 on Rockchipin lippulaiva, jolla on korkea suorituskyky, suuri laajennettavuus ja yleiskäyttöinen.


Lähdekoodin avaamisen jälkeen avoimempi RK3399 sopii sovelluksiin sadoilla teollisuudenaloilla, kuten elektroninen taulu, elektroninen koululaukku, kasvojentunnistuslaitteet, miehittämätön lentokone, robotti, pelikonsoli, pelien oheislaitteet, matkapuhelimen katkaisupalvelin , kodinkoneet, mainoskone/all-in-one-kone, taloudellinen myyntipiste, ajoneuvolla kannettava ohjaus, ohut asiakas (pilvipalvelu), VOIP-videoneuvottelujärjestelmä, koulutustabletti, karaokeviihde, sairaanhoito, turvallisuus/valvonta/poliisipalvelu, teollisuusohjaus, IoT-internetkenttä, VR-video ja VR.


RK3399-suorittimessa on big.LITTLE-rakenne, jossa on kaksiytiminen Cortex-A72 ja neliytiminen Cortex-A53. Koko suorituskyvyn ja virrankulutuksen johtoasemassa GPU ottaa käyttöön Mali-T860:n, uuden sukupolven ARM-neliytimisen huippuluokan kuvaprosessorin, joka integroi enemmän kaistanleveyden pakkaustekniikkaa erinomaisen suorituskyvyn saavuttamiseksi.RK3399-laitteistojärjestelmän kehyskaavion perusteella rajapintoja on erittäin runsaasti:

1. Dual USB3.0 Type-C -liitäntä, joka tukee Type-C-näyttöporttia

2. Kaksois-MIPI-kameraliitäntä ja kaksi ISP:tä, jotka tukevat enintään 13 megapikseliä yhdellä kanavalla

3. MIPI/eDP/HDMI2.0-liitäntä, joka tukee 4 096 x 2 160 näytön lähtöä ja kaksoisnäyttö- ja erotusnäyttötoimintoa

4. Sisäänrakennettu PCI-e-liitäntä, joka tukee PCI-e-pohjaista nopeaa Wi-Fi-yhteyttä ja tallennuslaajennusta

5. Tukee 8-suuntaista digitaalista mikrofoniryhmätuloa

6. eMMC5.1 HS400

Huippuluokan ARM Mali-T860 -kuvaprosessoriin perustuva Rockchip avaa myös useita sovellusohjelmointirajapintoja (API) samanaikaisesti, mukaan lukien OpenGL ES 1.2, 1.1, 2.0, 3.1, 3.2, Vulkan 1.0, OpenCL 1.1, 1.2 ja enderScript.

Rockchip on rakentanut RK3399-tukialustan githubille ja wikidotille tarjotakseen lähdekoodin lataamista, teknistä dokumentaatiota ja tukipalveluita sekä muita tukipalveluita, kuten laitteistosuunnitteluviittauksia ja kehityslevyjä.Wikidot:http://rockchip.wikidot.com/


github: https://github.com/rockchip-linux


RK3399-alustan korkea suorituskyky, suuri laajennettavuus ja yleiset sovellusominaisuudet löytyvät kahdesta avoimen lähdekoodin päätetuotteen sovelluskotelosta.

RK3399-alustaan ​​perustuvat kodin viihdepäätetuotteet ovat johtavassa asemassa moninäyttöliittymässä, GPU:ssa, äänen ja videon dekoodauksessa, yhteenliittämisessä useiden päätteiden kanssa sekä ihmisen ja tietokoneen vuorovaikutuksessa.Siitä huolimatta RK3399:ään perustuva VR-päähän kiinnitettävä näyttö voi saavuttaa alle 20 ms latenssin optimoidun algoritmin avulla ja saavuttaa samalla 90 Hz:n virkistystaajuuden, 4K UHD -dekoodauksen ja ultra HD H.265/H.264 -videon jäsennyskyvyn. Tyypin C tai HDMI+USB-liitäntä ja ulkoinen VR-päähän kiinnitettävä näyttö tuovat tuotteeseen mukaansatempaavan virtuaalitodellisuuskokemuksen.

RK3399:n käyttöliittymän ja lähdejärjestelmän avaaminen ei ole vain hyväksi päätelaitevalmistajille maailmanlaajuisen tuotelinjan asettelun, nopean massatuotannon, kustannusten hallinnan ja teknologiasovelluksen saavuttamiseksi yhdellä sirulla, mutta avoimen lähdekoodin järjestelmä voi vastata päätelaitteiden valmistajien tarpeisiin. yksilöllistyminen ja ero, ratkaisevat todella teollisuuden ketjun kipupisteet ja tarjoavat suuren arvon globaalin älykkään laitteiston kehitykselle.