Rockchip RV1126/RV1109 ratkaisee tehokkaasti akkuturvatuotteiden kipukohdat

- 2023-07-27-

Älykotien yleistymisen myötä kodin turvajärjestelmää parannetaan ja älykkääntyy asteittain tekoälyn avulla. Älykäs ovikello/silmäreikä/ovilukko on ensimmäinen puolustuslinja, jonka avulla käyttäjät voivat seurata talon ovella tapahtuvia muutoksia ajoissa; akun IPC:tä ei sido johdotus, eikä asennusaluetta ole rajoitettu. Se pystyy valvomaan reuna- tai kuolleita kulmia kaikkiin suuntiin, mikä parantaa huomattavasti kodin turvallisuustasoa.
Tällä hetkellä markkinoilla olevilla akkupohjaisilla IPC-tuotteilla on kipukohtia, kuten hidas sieppausnopeus, alhainen tunnistustarkkuus, lyhyt valmiusaika, huono kuvausteho ja huono videon sujuvuus. Rockchipin äskettäin päivitetyt akkupohjaiset RV1126- ja RV1109-älynäköratkaisut ratkaisevat teknisesti edellä mainitut kipukohdat, ja neljä suurta etua parantavat tuotteen suorituskykyä.
一、AI-suodatus käynnistää tarkan tunnistuksen ja tallennusnopeus kasvaa 40 %
Akku-IPC-tuotteissa kuvien oikea-aikainen ottaminen ja tallentaminen on keskeinen tehtävä ja tärkeä todiste jatkotutkimuksissa. RV1126 ja RV1109 tukevat nopeaa käynnistystä valmiustilassa. Ensimmäisen ruudun sieppausnopeus on noin 150 ms, kun taas muut markkinoilla olevat ratkaisut ovat noin 250-300 ms, ja sieppausnopeutta kasvatetaan noin 40 %. Kuvan ulostulonopeus on noin 500 ms, kun muut ratkaisut ovat noin 1200 ms. Samalla sisäänrakennettu laitteiston purkumoduuli DECOM nopeuttaa purkuaikaa. Varsinaisen mittauksen mukaan 156 Mt:n laiteohjelmistolla DECOM-moduulin purkuaika on 22 kertaa nopeampi kuin CPU:n.
       


Vielä tärkeämpää on, että RV1126:ssa ja RV1109:ssä on sisäänrakennettu 2T ja 1.2TNPU, jotka voivat toteuttaa älykkään tekoälysuodatuksen, havaita nopeasti ja tarkasti ihmishahmot näytöllä, suodattaa muiden liikkuvien kohteiden väärän heräämisnopeuden ja parantaa tehokkaasti tunnistustarkkuutta.
二、Virrankulutus pienenee 64 %, mikä tukee erittäin pitkää valmiusaikaa
Tuotteen akun kesto ja lataustiheys ovat tärkeitä tekijöitä, jotka kuluttajien tulee ottaa huomioon kodinvalvontalaitteita ostaessaan. Tällä hetkellä markkinoilla olevilla visuaalisilla ratkaisuilla on lyhyt akun käyttöikä valmistusprosessin sekä suorituskyvyn ja virrankulutuksen ongelmista johtuen. RV1126 ja RV1109 käyttävät 14 nm prosessia, samalla suorituskyvyllä, kokonaisvirrankulutus on vain 201 mW, kun taas 28 nm virrankulutus on 555 mW, ja Rockchipin ratkaisun virrankulutus on pienentynyt noin 64%. Lisäksi RV1126- ja RV1109-ratkaisujen muistivaihtoehdot tukevat pienitehoista
LPDDR3/LPDDR4 ja vastaavat tuotteet tukevat yleensä vain DDR3:a suuremmalla virrankulutuksella.Se on varustettu RV1126- ja RV1109-ratkaisuilla ja tukee PIR-toimintoa (ihmiskehon infrapunatunnistus). Kun joku kulkee ohi tai liikkuu epänormaalisti, se siirtyy automaattisesti tunnistustilaan ja tallentaa tilanteen oven ulkopuolella estääkseen varkaita astumasta paikalle. Varsinaisen mittauksen jälkeen todettiin, että RV1126- ja RV1109-ratkaisuilla varustettujen tuotteiden valmiusvirrankulutus on vain 1,553mW, mikä tukee erittäin pitkää valmiustilaa ja on turvallisempaa käyttää.
三、Musta valo-kaikki väri, kuvat ovat selkeitä taustavalossa, laajakulma ilman muodonmuutoksia
Rockchipin ainutlaatuiseen ISP-algoritmiin perustuvat viisi tärkeintä teknologiaa "3-frame HDR + monitasoinen kohinanvaimennus + Smart AE + AWB valkotasapaino + vääristymän korjaus" on integroitu. RV1126- ja RV1109-ratkaisut pystyvät tunnistamaan selkeästi ihmisten kasvot taustavalossa, värikuvaamaan hämärässä ja ultralaajakulmassa ilman muodonmuutoksia.


四、Videon sujuvuus parani 75 %

RV1126- ja RV1109-ratkaisut käyttävät Smart H.265 -koodaustekniikkaa, jolla on sama kuvauslaatu ja pieni kaistanleveys reaaliajassa, minkä ansiosta käyttäjät voivat katsella valvontavideotallenteita sujuvasti missä ja milloin tahansa. Varsinaisessa mittauksessa havaittiin, että kuvattaessa 1080P-videota RV1126- ja RV1109-ratkaisut vievät vain noin 500 Kbps kaistanleveyttä ja useimmat muut ratkaisut käyttävät 2000Kbps:n kaistanleveyttä ja katselun sujuvuus lisääntyy 75%.