RV1126/ RV1109 Tehokas AI-näköprosessori SoC IPC:lle

- 2023-07-12-

RV1126 on AI-versio SOC.
RV1126:ssa on 14 nm:n litografiaprosessi ja neliytiminen 32-bittinen ARM Cortex-A7 -arkkitehtuuri, ja RV1126 yhdistää NEONin ja FPU:n – taajuus on jopa 1,5 GHz. Se tukee FastBoot-, TrustZone-teknologiaa ja useita kryptomoottoreita.

Sisäänrakennettu neuroverkkoprosessori NPU jopa 2.0 Topsin laskentateholla ymmärtää, että tekoälylaskennan virrankulutus on alle 10 % GPU:n tarvitsemasta tehosta. Mukana toimitetuilla työkaluilla ja tukevilla tekoälyalgoritmeilla se tukee Tensorflow-, PyTorchin, Caffen, MxNetin, DarkNetin, ONNX:n jne. suoraa muuntamista ja käyttöönottoa.

Monitasoisen kuvan kohinanpoiston, 3F-HDR:n ja muiden tekniikoiden ansiosta RV1126 ei ainoastaan ​​takaa kohtauksen dynaamista aluetta, vaan myös täyttää tarpeet tuottaa täydet värit pimeässä tehden "selvästi näkyvästä" todellisuutta ja mukavuutta lisää. turvallisuusalan todellisiin vaatimuksiin.

Sisäänrakennettu Video CODEC tukee 4K H.254/H.265@30FPS ja monikanavaista videokoodausta ja dekoodausta, mikä vastaa alhaisen bittinopeuden, matalan viiveen koodauksen, havaintokoodauksen tarpeisiin ja pienentää videon käyttöastetta.
Rockchip RV1126 ja RV1109 IPC-ratkaisujen etujen analyysi

Kuvanlaatu, kuvatehoste ja kyky esittää yksityiskohtia ovat tärkeitä indikaattoreita harkittaessa IPC-ratkaisuteknologiaa monimutkaisissa kohtauksissa, kuten monimutkaisissa valaistusympäristöissä, ihmisten ja ajoneuvojen virtauksessa ja muuttuvissa ihmisten liikkeissä. Hiljattain kaksi Rockchipin IPC-ratkaisua, RV1126 ja RV1109, on päivitetty hiljattain. Ne perustuvat Rockchipin itse kehittämään ISP2.0-tekniikkaan ja tarjoavat paljaalla silmällä näkyviä etuja.

1. Vähemmän tahroja, kirkkaampaa
RV1126/RV1109:llä on ilmeisiä etuja eri skenaarioissa, jotka perustuvat RV1126/RV1109-ratkaisun kuuteen tekniseen ominaisuuteen, jotka ovat monitasoinen kohinanvaimennus, 3-kehyksen HDR, terävyys ja kontrasti, älykäs automaattinen automaattivalotus, AWB-valkotasapaino ja vääristymän korjaus.
1.1 Alhainen kohinakontrasti: vähemmän tahroja, selkeämpi1.2 HDR-kontrasti: selkeämpi näyttö
Verrattaessa vasemman ja oikean kirkkaan ja tumman dynaamisen suhteen 10x kohtauksia laboratoriossa, RV1126 luottaa 3-kehyksen HDR-tekniikkaan, joka tekee päästä ja seinästä herkempiä voimakkaassa valossa ja sanomalehtiteksti on selkeämpi. Lisäksi korostetun alueen ylivalotus on estetty, jotta yksityiskohdat voidaan säilyttää. Muihin ratkaisuihin verrattuna tummien alueiden kasvot ovat tummempia ja RV1126:n ja RV1109:n näyttämä kasvojen kirkkaus palautuu todellisuuteen.1.3 Terävyyden ja kontrastin vertailu: korkeampi restaurointiaste
Terävyys on indeksi, joka heijastaa kuvan tason ja reunan terävyyttä. Mitä suurempi terävyys, sitä paremmin yksityiskohdat voidaan palauttaa. Kontrasti mittaa eri kirkkaustasojen suorituskykyä kirkkaimman valkoisen ja tumimman mustan välillä kuvan vaaleilla ja tummilla alueilla.
Testin aikana RV1126 ja RV1109 toivat muihin ratkaisuihin verrattuna monimutkaiset kohtaukset, jotka koostuivat tien silloista, liikennevirrasta, katuvaloista, rakennuksista jne. kaupungissa. talot, katuvalot, puut jne. Kuvan etäisten rakennusten yksityiskohtien ja selkeyden lisäksi RV1126:n ja RV1109:n terävyys ja kontrasti tekniset edut heijastuvat täysin.
1.4 Eri lumenien vertailu: parempi kirkkaus
Eri lumeneilla kuvan näyttämä kirkkaus on erilainen. Todellisen puolen palauttamiseksi testataan, onko IPC-ratkaisulla ideaalimpi kuvanhallintakyky. Varsinaisen mittauksen perusteella voidaan todeta, että "Smart AE älykäs automaattinen valotus" -teknologian perusteella RV1126:n ja RV1109:n kokonaiskirkkaus on parempi lumenin tasolla 1/10/50lux.

 
·
1.5 AWB -valkotasapainon vertailu: palauta todelliset kohtauksen värit tarkasti
AWB-valkotasapaino on erittäin tärkeä kuvanlaadun kannalta. Testin ja vertailun mukaan RV1126 ja RV1109 voivat palauttaa kuvanlaadun tarkasti "AWB-valkotasapaino"-tekniikan avulla päiväsaikaan, kun kyseessä on sininen taivas, auringonvalo, tie, cowboy-mies ja laaja vihreiden puiden alue. Elävien kohtausten aidot värit.


 
·
1.6 Laajakulmakontrasti: Säädä vääristymiä tarkasti
Laajakulmaisessa vertailutestissä RV1126 ja RV1109 korjasivat vääristymän tarkasti varustetun sirutason vääristymän korjausalgoritmin avulla. Vertailutaulukosta voidaan todeta, että RV1126 ja RV1109 pystyvät säätelemään vääristymiä tarkasti ja ihmiskeho ja ovi ovat normaalissa näyttötilassa.2. Lisää säilytystilaa.
Tallennustilaa lisätty 100 %


RV1126 ja RV1109 käyttävät Smart265-koodaustekniikkaa, joka voi tehdä kaapatuista kuvatiedostoista sekä teräväpiirtoisia että pieniä. Esimerkiksi RV1126- ja RV1109-laitteilla 30 päivän valvontakuvien tallentamisen kuluttamaa muistia voidaan tallentaa jatkuvasti 60 päivän ajan. Voidaan nähdä, että samalla videolähteellä tiedostokoko pienenee puoleen Smart265-tekniikan käytön jälkeen.


 
3ï¼Sisäänrakennettu AI-algoritmi älykkään näkösovelluksen toteuttamiseen
RV1126:ssa ja RV1109:ssä on sisäänrakennetut tekoälyalgoritmit, jotka voivat toteuttaa älykkäitä sovelluksia, kuten rajat ylittävää tunnistusta, kasvojentunnistusta ja rekisterikilven tunnistusta, ja nopeuttaa tuotteen laskeutumisprosessia.