Ero kehityskortin ja moduulin (SOM) välillä

- 2022-12-29-

Mikä on SoM PCBA?

SoM on piirilevy, joka toimii täydellisenä sulautettuna tietokonejärjestelmänä, joka sisältää prosessorin (tai moniprosessoriyksikön) ja kaikki prosessorin asianmukaiseen toimintaan tarvittavat IC:t, mukaan lukien lukumuisti, hajasaantimuisti, virranhallintapiirit, kideoskillaattorit ja passiiviset komponentit.

 

 

Mitkä ovat SoM:n edut sirutettuun suunnitteluun verrattuna?

Pienten ja keskisuurten volyymien projekteihin SOM:t tarjoavat

 

Mitä hyötyä SOM:sta on?

SOM:n käytön tärkein etu on se


 


Ero kehityskortin ja moduulin (SOM) välillä

 

Kehityskortti (demolevy) on piirilevy, jota käytetään sulautetun järjestelmän kehittämiseen, mukaan lukien sarja laitteistokomponentteja, kuten keskusyksikkö, muisti, syöttölaite, tulostuslaite, datapolku/väylä ja ulkoinen resurssiliitäntä. Yleisessä sulautettujen järjestelmien kehitysprosessissa laitteisto on jaettu kahteen alustaan, joista toinen on kehitysalusta (isäntä) ja toinen on kohdealusta (target), eli kehityslevy. Tässä kuvattu kehitysalusta viittaa tietokoneen käyttämiseen yhteyden muodostamiseen kohdealustaan ​​siirtoliitännän, kuten sarjaportin (RS-232), USB:n, rinnakkaisportin tai verkon (Ethernet) kautta. Seuraava editori esittelee sinulle "kehityslautakunnan ja SOM:n eron, kehityslautakunnan roolin"

 


1. Määritelmä ja komponentit ovat erilaisia.

Kehityskortti on sulautetun järjestelmän kehittämiseen käytettävä piirilevy, joka koostuu syöttölaitteista, lähtölaitteista, muistista, datapoluista/väylistä, keskusyksiköistä ja ulkoisista resurssiliitännöistä.

 

System on module on elektroninen emolevy, joka pakkaa ja kapseloi MINI PC:n ydintoiminnot. Suurin osa System on -moduuleista integroi suorittimen, tallennuslaitteet ja nastat, jotka on liitetty tukijalkalevyyn nastojen kautta järjestelmäsirun toteuttamiseksi tietyllä alueella.

 

2. Eri toiminnot

 

Kehitystaulu on tarkoitettu aloittelijoille, jotka ymmärtävät ja oppivat järjestelmän laitteiston ja ohjelmiston. Samaan aikaan jotkut kehityslevyt tarjoavat myös integroidun kehitysympäristön, ohjelmiston lähdekoodin ja laitteiston kaavion. Se on upotettu levy R:lle

 

Koska System on -moduuli integroi ytimen yhteiset toiminnot, siinä on se monipuolisuus, että yksi SOM voi mukauttaa erilaisia ​​pohjalevyjä, mikä parantaa yksisiruisen mikrotietokoneen kehitystehokkuutta. Lisäksi System on -moduuli on erotettu itsenäiseksi moduuliksi, mikä vähentää kehittämisen vaikeutta ja lisää järjestelmän vakautta ja ylläpidettävyyttä.


 

 

 

2. Kehityslautakunnan rooli

1. Kehitystaulu on oppimista varten. Kehityslautakunta on suunnitellut yhteisiä piirejä oppijoille. Opiskelijoiden ei tarvitse itse valmistaa piirilevyjä, ostaa komponentteja ja juotoskokoonpanoa.

 

2. Suurin osa kehityslevyistä liittyy mikroprosessoreihin. Kehityslautakunnat suunnittelevat tyypillisiä ohjelmia erilaisiin tyypillisiin sovelluksiin ja antavat oppijoille mahdollisuuden testata ja oppia.

 

3. Kehityslautakunta voi tehokkaasti parantaa oppimisen tehokkuutta ja lyhentää tutkimus- ja kehitystyön edistymistä.