Onko kamera hakkeroitu? Mitä minun pitäisi tehdä, jotta vältytään suoralta lähetyksestä?

- 2022-11-09-

Nykyään ihmiset ovat yhä tietoisempia turvatoimista. Monet ihmiset asentavat koteihinsa kameroita nähdäkseen jatkuvasti, mitä tapahtuu, mikä voi estää murtovarkaat, kun ketään ei ole paikalla, tai huolehtia perheenjäsenistä, kuten vanhuksista.Kuitenkin kameroiden suosion myötä yhä useammat ihmiset ovat yhä enemmän huolissaan yksityisyysongelmistaan. He ovat huolissaan onnettomuuksista ilman todisteita tarkistettavaksi. Jos he asentavat kameroita, he pelkäävät hakkerointia.Ensinnäkin markkinoilla on kahden tyyppistä kameravalvontaa. Yksi on paikallinen valvonta, ei tarvitse muodostaa yhteyttä mihinkään verkkoon. Se sisältää kameran, videonauhurin ja paikallisen kiintolevyn. Tämäntyyppinen valvonta on suhteellisen turvallista, koska niin kauan kuin verkko ei ole kytkettynä, etätunkeutumista ei tapahdu.Toinen tyyppi on langaton valvonta, joka asennetaan yleensä kotiin tai yritykseen ja jota voidaan katsella milloin tahansa matkapuhelimella tai tietokoneella langattoman verkon kautta.

Ja tässä toisessa tilanteessa on helppo paljastaa henkilökohtainen yksityisyys. Yleensä kodin kamerat on jaettava langattoman kodin verkon kanssa. Kun joku tietää langattoman salasanan, se voi tunkeutua kameraasi tarkistaakseen valvonnan.Vaikka langattomalla salasanan murtamisella voi olla tietty kynnys tavallisille ihmisille, se on hakkereille pala kakkua. Kun langaton salasana on murtunut, he voivat saada IP-osoitteen tai kiintolevytallentimen. Jos kameran salasana on liian yksinkertainen tai käytät oletussalasanaa, se ei ole pahiksia.Jotkut ihmiset tekevät jopa kodin kameroiden krakkausohjelmistoja myydäkseen voittoa. Tämä murtoohjelmisto murtaa kotireittisi verkon IP-osoitteen, tunkeutuu sitten verkkoon ja lopulta ohjaa kameraa ampumaan, ottamaan kuvia ja muita toimintoja.
Lyhyesti sanottuna, niin kauan kuin tuotteet ovat yhteydessä Internetiin, on olemassa tunkeutumisen riskejä, joten kuinka välttää nämä riskit?

Yritä ensin valita paikallinen tallennuskamera, joka ei ole yhteydessä Internetiin, mikä voi vähentää huomattavasti yksityisyyden vuodon riskiä. Toiseksi todellakin, jos säästää vaivaa ja valita Internet-kamera, niin kameran asennuksessa tulisi myös yrittää valita tuotteen turvallisuuspätevyys, laitteiden salaustoiminnolla on parasta olla kaksinkertaisen todennuksen toiminto.

Toisin sanoen laitteeseen kirjautuessa vaaditaan salasanatodennus ja matkapuhelimen vahvistuskoodi. Älä aseta salasanaa liian yksinkertaisesti salasanaa asetettaessa. On parempi vaihtaa salasana säännöllisesti.Toinen on välttää kameroiden asentamista yksityisiin tiloihin, kuten makuuhuoneisiin tai kylpyhuoneisiin, ja välttää outoja asioita paikoissa, joissa kamerat voivat valvoa. Kameroiden hakkerointi johtuu pääasiassa jonkun henkisestä vääristymisestä, ja jos he huomaavat sisällön olevan selkeää, on vähemmän todennäköistä, että sinua hyökätään myöhemmin. Muuten, vaikka vaihtaisit salasanasi, herätät muita âkannustimen jatkamaan hakkerointia.