Piirilevyjen monikerroksisten levyjen suunnitteluperiaatteet

- 2021-11-10-

Suunnittelun periaatteetPCBmonikerroksisia levyjä
Kun kellotaajuus ylittää 5 MHz tai signaalin nousuaika on alle 5 ns, signaalisilmukan alueen hallitsemiseksi hyvin, on yleensä tarpeen käyttää monikerroksista korttirakennetta (nopeaaPCBs on yleensä suunniteltu monikerroksisilla levyillä). Monikerroksisia levyjä suunniteltaessa meidän tulee kiinnittää huomiota seuraaviin periaatteisiin:
1. Avainjohdotuskerroksen (kerros, jossa kellolinjat, väylät, liitäntäsignaalilinjat, radiotaajuuslinjat, nollaussignaalilinjat, sirunvalintasignaalilinjat ja erilaiset ohjaussignaalilinjat sijaitsevat) tulee olla koko maatason vieressä, mieluiten kahden maatason välillä. Avainsignaalilinjat ovat yleensä voimakasta säteilyä tai erittäin herkkiä signaalilinjoja. Johdotus lähellä maatasoa voi pienentää signaalisilmukan pinta-alaa, vähentää sen säteilyn voimakkuutta tai parantaa häiriönestokykyä.
2. Tehotason tulee vetää sisään viereiseen maatasoon nähden (suositeltu arvo 5Hï½20H). Tehotason vetäytyminen takaisin paluumaatasoon nähden voi tehokkaasti tukahduttaa "reunasäteilyn" ongelman. Lisäksi levyn pääkäyttöisen tehotason (yleisimmin käytetty tehotaso) tulee olla lähellä sen maatasoa teholähteen virran silmukan pienentämiseksi tehokkaasti.
3. Eikö levyn YLÄ- ja ALALLA ole signaalilinjaa â¥50MHz. Jos näin on, on parasta kulkea korkeataajuista signaalia kahden tasokerroksen välillä sen säteilyn avaruuteen vaimentamiseksi. Monikerroksisen levyn kerrosten lukumäärä riippuu piirilevyn monimutkaisuudesta. Piirilevyrakenteen kerrosten lukumäärä ja pinoamiskaavio riippuvat laitteiston hinnasta, suuritiheyksisten komponenttien kytkennästä, signaalin laadun valvonnasta, kaavamaisesta signaalin määrittelystä jaPCBvalmistajan käsittelykapasiteetin perustaso Ja muut tekijät.
PCB