Piirilevyn yleisten ongelmien havaitseminen ja ratkaiseminen

- 2021-11-10-

Yleisten ongelmien havaitseminen ja ratkaiseminenPCB-piirilevy
YleistäPCB-piirilevyviat keskittyvät pääasiassa komponentteihin, kuten kondensaattoreihin, vastuksiin, induktoreihin, diodeihin, triodeihin, kenttäefektiputkiin jne. Integroidut sirut ja kideoskillaattorit ovat selvästi vaurioituneet, ja intuitiivisempi tapa arvioida näiden komponenttien vikoja voi olla Silmät tarkkailtava. Elektronisten komponenttien pinnalla on ilmeisiä palamisjälkiä, jotka ovat selvästi vaurioituneet. Tällaiset viat voidaan ratkaista korvaamalla ongelmalliset komponentit suoraan uusiin.
Tietenkään kaikkia elektroniikkakomponenttien vaurioita ei voida havaita paljaalla silmällä, kuten edellä mainitut vastukset, kondensaattorit, diodit jne. Joissakin tapauksissa vaurioita ei näy pinnasta, ja se on korjattava ammattimaisilla tarkastustyökaluilla. Yleisesti käytettyjä tarkastuksia ovat: yleismittarit, kapasitanssimittarit jne., kun tietyn elektronisen komponentin jännitteen tai virran havaitaan olevan normaalialueen ulkopuolella, se osoittaa, että komponentissa tai edellisessä komponentissa on ongelma. Vaihda se suoraan ja tarkista, onko se normaali.
Jos komponentti on rikki, voidaan havaita onko se silmällä vai instrumentilla, mutta joskus kun annamme komponentit piirilevylle, kohtaamme ongelmia, joita ei voida havaita, mutta piirilevy ei toimi asianmukaisesti. Asia. Monet aloittelijat kohtaavat tämänkaltaisen ongelman, eikä heillä ole muuta vaihtoehtoa kuin tehdä uusi taulu tai ostaa se. Itse asiassa tässä tilanteessa komponenttien suorituskyky voi monissa tapauksissa olla epävakaa johtuen komponenttien koordinoidusta työstä asennusprosessin aikana.
Tässä tapauksessa instrumentista ei ole enää apua. Voit yrittää arvioida vian mahdollista aluetta virran ja jännitteen perusteella ja yrittää pienentää sitä mahdollisimman paljon. Kokenut insinööri voi pystyä nopeasti määrittämään vikaalueen, mutta mikä tietyistä komponenteista on rikki, mutta se ei ole 100% varma. Ainoa tapa on yrittää vaihtaa epäilyttävä komponentti, kunnes ongelmallinen komponentti löytyy.
PCB circuit board