Keskustele teollisen hylsyn paketin valitsemisesta

- 2021-11-02-

Teollisuusprojektien aikana piirilevyjen kehityksen etenemisen ja riskien hallittavuus huomioon ottaen kypsemmmän ydinlevyn käyttäminen projektin kehittämisen ja toteutuksen edistämiseksi on tullut useimpien insinöörien ykkösvalintaksi. Joten kuinka valita liitäntätapa ydinkortin ja taustalevyn, eli ydinlevyn paketin, välille? Mitkä ovat eri pakettien edut ja haitat? Ja mitkä varotoimet ovat käytössä valinnan jälkeen? Tänään puhumme näistä asioista.
Ydinkortti on elektroninen emolevy, joka pakkaa ja kapseloi MINI PC:n ydintoiminnot. Useimmat ydinkortit integroivat prosessorin, tallennuslaitteet ja nastat, jotka on liitetty tukevaan taustalevyyn nastojen kautta. Koska ydinkortti yhdistää ytimen yhteiset toiminnot, sen monipuolisuus on se, että ydinkortti voidaan räätälöidä useille erilaisille taustalevyille, mikä parantaa huomattavasti yksisiruisen mikrotietokoneen kehitystehokkuutta. Koska ydinkortti on erotettu erilliseksi moduuliksi, se vähentää myös kehittämisen vaikeutta ja lisää järjestelmän vakautta ja huollettavuutta. Erityisesti kiireellisissä ja tärkeissä projekteissa on epävarmuutta kehitysaikoihin ja riskiin nopeiden laitteistojen ja matalan tason ajurien kehitykseen IC-tason R:stä
Sydänlevyn lukuisten parametrien ja tämän artikkelin rajallisen tilan vuoksi puhumme tietysti tällä kertaa vain ydinlevyn pakkauksesta. Sydänlevyn pakkaus liittyy tulevan tuotetuotannon mukavuuteen, tuotannon saantoon, kenttäkokeiden vakauteen, kenttäkokeiden kestoon, vianetsinnän ja viallisten tuotteiden paikantamisen mukavuuteen ja niin edelleen. Alla käsittelemme kahta yleisesti käytettyä kartonkipakkausmuotoa.
1. Leimareikätyyppinen pakkaus
Leimareikätyyppinen paketti on elektroniikkainsinöörien rakastama sen IC-mäisen ulkonäön sekä IC-tyyppisten juotos- ja kiinnitysmenetelmien ansiosta. Siksi monet markkinoilla olevat ydinlevytyypit käyttävät tämän tyyppistä pakettia. Tämän tyyppinen pakkaus on erittäin luja pohjalevyn hitsauksella liitetyn ja kiinnitystavan ansiosta, ja se soveltuu hyvin myös käytettäväksi korkean kosteuden ja tärinän paikoissa. Esimerkiksi saariprojektit, hiilikaivosprojektit ja elintarviketehdasprojektit. Tällaisille käyttötapauksille on ominaista korkea lämpötila, korkea kosteus ja korkea korroosio. Leimareikä sopii erityisen hyvin tämäntyyppisiin projektitilaisuuksiin vakaan liitospisteen hitsausmenetelmänsä ansiosta.
Tietenkin leimareikien pakkauksissa on myös joitain luontaisia ​​rajoituksia tai puutteita, kuten: alhainen hitsaussaanto, ei sovellu useaan uudelleenvirtaushitsaukseen, hankala huolto, purkaminen ja vaihto ja niin edelleen.
Siksi, jos leimareikäpaketti on tarpeen valita sovelluksen vaatimusten vuoksi, on kiinnitettävä huomiota seuraaviin seikkoihin: täydellistä manuaalista hitsausta käytetään hitsaustuotteen määrän varmistamiseksi, eikä konehitsausta tule käyttää. viimeistä kertaa liittää ydinlevy, ja romun määrä on korkea. Valmistautuminen. Erityisesti viimeinen kohta on mainittava erikseen, koska suurin osa leimareikälevyistä valitaan napakorjausnopeuden saamiseksi tuotteen saapumisen jälkeen paikan päälle, joten on tarpeen hyväksyä leimareiän erilaiset tuotanto- ja ylläpitohaitat. pakkaus, ja romun määrä ja kokonaiskustannukset on hyväksyttävä. Korkeat ominaisuudet.
2. Tarkkuus board-to-board -liittimen pakkaus
Jos leimareikäpakkausten aiheuttama tuotannon ja huollon haitat ovat todella mahdottomia hyväksyä, ehkä tarkkuus board-to-board -liitinpakkaus on parempi valinta. Tällaisessa pakkauksessa käytetään uros- ja naaraspistorasiaa, ydinlevyä ei tarvitse hitsata tuotantoprosessin aikana, ja se voidaan asettaa paikalleen; huoltoprosessi on kätevä irrottaa ja vaihtaa; vianmääritys voi korvata ydinkortin vertailun vuoksi. Siksi paketti on otettu käyttöön myös monissa tuotteissa, ja paketti voidaan kytkeä pistorasiaan, mikä on kätevää tuotantoon, huoltoon ja vaihtoon. Lisäksi pakkauksen suuresta nastatiheydestä johtuen pienessä koossa voidaan vetää enemmän nastoja, joten tämän tyyppisen pakkauksen ydinlevy on kooltaan pieni. Se on kätevä upottaa tuotteisiin, joiden tuotekoko on rajoitettu, kuten tienvarsivideopanokset, kädessä pidettävät mittarinlukijat jne.
Tietysti se johtuu myös suhteellisen korkeasta nastatiheydestä, mikä vaikeuttaa hieman pohjalevyn naaraspohjan juottamista varsinkin tuotteen näytevaiheessa. Kun insinööri suorittaa manuaalista hitsausta, monet insinöörit ovat jo ymmärtäneet tämän tyyppisen paketin manuaalisen hitsausprosessin. hullu. Jotkut ystävät sulattivat naarasliittimen muovin hitsauksen aikana, jotkut aiheuttivat palan
Tähän pakettiin perustuvaa naarashylsyä on vaikea juottaa, joten jo näytevaiheessa on parasta pyytää juottamaan ammattijuottajaa tai juottaa se sijoituskoneella. Jos kyseessä on todellakin ehdoton konehitsaus, tässä on myös manuaalinen hitsausmenettely suhteellisen korkealla hitsauksen onnistumisasteella:
1. Levitä juotetta tasaisesti tyynyille (huomaa, että ei liikaa, liian paljon juotetta nosta naarasistukkaa korkealle, eikä liian vähän, liian vähän johtaa väärään juottamiseen);
2. Kohdista naarasistuin pehmusteen kanssa (huomaa, että ostaessasi naarasistuinta, valitse naarasistuin, jossa on kiinteä tolppa kohdistamisen helpottamiseksi);

3. Paina juotosraudalla kutakin tappia yksitellen hitsauksen tarkoituksen saavuttamiseksi (huomaa, että se puristetaan erikseen, pääasiassa sen varmistamiseksi, että jokainen tappi ei joudu oikosulkuun ja hitsauksen tarkoituksen saavuttamiseksi).